Vedonlyönti

Vedonlyöntiä on harrastettu ihmisen toimesta siitä lähtien, kun ihmiset ovat kisanneet keskenään. Historian kirjoissakin vedonlyönti on ollut mukana monessa historiallisessa tapahtumassa jo tuhansia vuosia ja jopa maiden tulevaisuus on välillä ollut kiinni vedonlyönnistä. Nykyaikainen vedonlyönti on onneksi siirtynyt rahapelimaailmaan, jota säädellään ja seurataan tarkasti. Jokainen vedonlyöntioperaattori toimii jonkin maan pelilisenssin alaisuudessa ja on siten vähintäänkin sen omaan viranomaisten valvonnan alaisuudessa.

Lisääntyneet pelikohteet

Samalla kun vedonlyönti on lisääntynyt tavallisista konttoreista nettiin, on myös pelien määrä lisääntynyt. Muutama vuosi sitten tarjolla oli vain pieni osa näistä nykypäivän kohteista ja kohteiden sisäinen pelimahdollisuuksien määräkin on kasvanut huomattavasti. Vedonlyöjät voivat nykyään lyödä vetoa vaikka mistä kansainvälisestä ja kansallisesta urheilutapahtumasta, Euroviisuista, politiikasta ja joka television liveohjelmista, kohteiden määrä on siis aivan valtava ja siksi jokaisella vedonlyöntioperaattorilla saattaa olla valittuna vain tietyt urheilulajit ja tietyt muut mahdollisuudet, yhdelläkään ei ole kaikkia.

Liveveto

Todellinen nykyaikainen vedonlyönti on liveveto, missä pelaaja siis pääsee seuraamaan nettikasinon tai vedonlyöntioperaattorin sivujen kautta suoratoistona tapahtumaa ja pystyy asettamaan livevetoja reaaliajassa. Esimerkiksi jalkapallossa voi kohteita livevedossa olla vaikka: kuka tekee seuraavan maalin, kenelle tulee seuraava kulmapotku, tuleeko vapaapotkusta maali, kuka saa seuraavan varoituksen yms. Pelattavia kohteita on koko ajan avoimina ja sitä on liveveto, pelaaja voi yhden pelin aikana pelata useita pelattavissa olevia tapahtumia samalla kun seuraa itse peliä – ja kaikki samalta ruudulta, ilman erillistä maksua pelin seuraamisesta. Monesti pelin seuraaminen onkin tavallisilta tv-kanavilta mahdotonta, ja pelit ovat saatavilla ainoastaan maksullisilla tv- ja suoratoistokanavilla. Netin vedonlyöntioperaattorit kuitenkin tuottavat livestriimauksen pelaajilleen maksutta.